Tuesday, November 22, 2011

happy besday kamu...

15.11.2011..Happy Birthday my DEAR..secare rasmi nye kamu da same umur dgn sy ok..jgn nak mude sgt ye..heee..


p/s : happy besday syg..semoge kamu di murahkn rezeki,di panjangkan umur,serta dilimpah kn kebahagiaan..semoge kamu juga menjadi anak yg soleh dan abang yg baik kpd adik2,,amin...
saye selalu mendoakn kamu (n_n)..

Sunday, October 30, 2011

ingat x hari tu aku ade sebut nk try mkn kat pak li kopitiam atas sebab2 serte dorongan dari blog noss (my fren)..
dgn pantas aku msj Mr.I ajak die pegi..die semesti nye ON..yeeaaayyyy..
Ok,jom kite pg pak li kopitiam section 7..

ha,,taraaa..tu diaaa..lapar sudah..meh2 tgk yg len,

ha ni nasi ayam lemon..walaweyyy.,,sedap like it..korang lapar x.? ha,jom tgk lg,
ha,,yg ni nasi lemak rendang ayam pilihan Mr.I..sedap jugak tau,,aku curik2 rase die punye...yg sedapt serunding die,,meleleh makan..pedas owhhhh...heee
ha,,pedas kan,,jom minum air sedap ni..air asam limau ais..sangat2 sedap..terase asam nye..best tau..,

thanks noss suggest kan tempat ni..nnti suggest tempat len plk k,hhahaha,,

Wednesday, October 26, 2011

jalan2 cari makan

tujuan utama nk cite kan tempat ni sbb nye tgk kt my best fren (noss) punye blog cite psl makanan,,alahai,terliur2 tgk..hee..nexth time nk try la pak li kopitiam 2..
ok..aku pun nk share2 kat u olls semua..msti ade yg da pegi tempat ni..
makanan die sgt2 la puas hati..tempat die biase aje tp org jgn ckp la..haishh,,ramai nye manusia..hee
mari2 kite lihat2..


biase je kan kedai die,,tp yg luar biase nye,,makanan die sgt2 MANTAP..(n_^)..

tgk abg2 aku mkn,,makan x hengat ye korang,,hahhaa

alahai..lapar nye..terbaikk tau..sgt2 sedap..



 ha tgk makanan2 yg die jual,,,sgt3 menyelerekan,,


ha,,lokasi di terletak di

Tuesday, October 18, 2011

J.O.D.O.H

haishh,,pelik bebenor je tajuk 2 kan..ok,abg aku da pun berkawen..at last tinggal la aku yg last masih memegang gelaran cik..hehe..
bile kah jodoh aku akn tibe?? sabar ok,itu semua dtg nye dr ALLAH S.W.T..jika diizinkan NYA,make smpai la jodoh itu dan bertukar gelaran kpd PUAN,,betul x?hee

xpela,yg penting aku sayang kan Mak & Abah aku,mcm gmbar kt bwh ni..hee
tinggal anak mak yg sorang ni lg yg belum di ambil org..heee..
sayang mak ngn abah..mmmmmuaaaaaaaaaaahhhhh..

Kawen sudah abg ku..

tgk kt title tu,,sebenarnye da 2 minggu abg aku kawen,tp tuan punye blog ni menghadapi beberape kesulitan termasuk menahan mate yg mengantuk utk update blog yg da berhabuk ni..(@_n)
Ok..mmg sgt2 penat bile buat majlis kahwen ni kn,event kiteorng pakai catering je masak..

ok2..mari kawan2 jom tgk sikit2 gmbar yg ade ni..heee


oppss,,ha ni time pukul 12 pagi..tgk aku n kakak ipar bz tau..bekeje keras aku time ni..(padahal x wat pape pun) heee..Ok Nexth


sedare mare ku yg dtg dr nun jauh di singapura,ni da mlm,masing2 ngadap tv tgk bola (@_n) heee..Ok Next



bermule la seawal jam 10 pagi,dgn marhaban,sementare 2,para2 catering kt luar,sibuk wat preparation..

wah..kemain lgi anak2 buah aku ni ye..sape suruh berpimpin tgn ni..hepp..x suruh wat,,laju2 si cantik n si kacak atas ni buat ye..comel kan,,yg penting tukang mekap dorang ni A.C.U die ye(aku le 2) heee..
ha..itu diee..kompang di palu...pengantin malu..lallala..rombongan pengantin dah pun tibe..



 sekian saje..heee..
semoge jodoh berpanjangan hingga akhir hayat dan mendapat zuriat yg soleh dan solehah..amin..

Saturday, July 9, 2011

kembali lagi..weeeeeeeeeeeee

lame nye x update blog ni..bz sgt ke..bz la jgk..bz wat taik mate..hehehehe..sekejap je rase nye da abes separuh drpd tahun 2011..bulan depan kite sume akn menyambat bulan ramadhan al-mubarak..msti byk bazaar2 kn..opsss..ke situ plk kn..sebetul nye bulan ramadhan ni la bulan yg ditunggu2..mari lah kite sume memperbnyakkan amal ibadat oke..

oh ye..utk penutup tahun 2011 ni ramai yg nk melangsungkan perkahwinan kan..termasuk la abg saya..
hehhehe..
ha..ari tu 4 june 2011..abg aku yg last selamat ditunangkan..tahniah abg ku yg encem lg kacak (penat duk memuji ni) hehhe..


ha ni antara gubahan dr pihak lelaki..gubahan ni sume hasil tgn kakak aku yg berseni 2..sesiape yg berminat utk membuat tempahan hantaran atau hiasan bunge..blh la inbox oke =)


meeting dorang ni..hehhee...

proses meyarungkan cincin oleh my mom kepade bakal menantu nye,,yeaayyyyy..tahniah2,,sape nk sarungkan cincin kat jari aku ni...kekekekee..

aminn..semua nye selamat..kite tnggu 2 oct 2011 plk k..jemput2 dtg ye kawan2 ku di sini..
so,nexth turn sapeeee lagi................................................eh..tingal aku je lg pun..heeeee

Sunday, March 20, 2011

berkawan itu penting

part yg paling best sekali aku rse dlm idup aku,,part time bersekola n berade di Politeknik,,mmg sgt2 best,
mlm ni mls nk cite pjg2 la,,sbb xde idea,,ape kate kite tgk2 gmbar die bawah ye,,hahaha